Alexa ilk sıraya yükselme taktikleri

Gelelim Alexa'ya, milyonlarca kişinin ekmek kapısını aralayan sıralamaları Alexa yapıyordu dimi? Hileyi hurdayı yutan, her türlü girişimi kabul gören mütevazı bir sistemdir Alexa, sormayın..


Aslında Alexa sitenin güncelliği, aldığı backlink, tanıtım vs herşeyi irdeliyor. Uzaktan bakıldığında muazzam bir sistem olduğu düşünülüyor. Ama birde içini görün.. İnsanlar artık Alexa'ya neyi yutturabilirizin peşindeyken, bu sistemin ömrünün her geçen gün kısaldığını ve bir ölçüt olarak kullanılmayacağını söylemekten kaçınamam.

Alexa ile milyonlarca insan sitelerini belirli bir sıraya getirmeye çalışır. Bazıları çok ciddi çalışır, bazıları hile hurda metodu ile özen göstererek çalışır. Herneyse ikiside işe yarıyor zaten 

Eğer sitenizi güncel tutuyorsanız, ziyaretçileriniz için kaliteli içerikler üretip sürekli olarak üretkenlik vasfınızı gösterebiliyorsanız Alexa sizin için ideal bir sitedir. Şöyle bir örnek verecek olursak, çok azimlisiniz, ben bir blog açayım dediniz, günlük 10 tane özgün yazı girdiniz, bazen 5, bazen 7, bazen 2... Pazar günü ya insan dinlenmek ister tabi, herneyse.. hergün birkaç adet makale girdiğinizi varsayalım, Alexa sizi direk 250.000 içine çeker. Tabi bu 1-2 günde olmaz. Aylarınızı da alabilir, haftalarınızı da.. Bu size ve azminize kalmış. Bu örnekle beraber ne kazanacağınızı siz düşünün. Alexa size adeta bir bankanın kasasını aralıyor. Neden mi? E yazın forumlara ben şu sıradayım bu sıradayım, reklam kuyruğuna girenler mi dersiniz, tanıtım yazısı için kafa patlatıp makale üretip kapınızı çalan mı dersiniz, artık ne derseniz diyin, sizin siteniz bir star olma yolundadır. İşte bu sonuç Alexa'nın iyi yönlerini gösterir.

Peki kötü yönü var mıdır? Herhalde var. Adamın sitesinde toplasan 5 makale yok, fakat adam ilk 300-500 bine girmiş. İşte bu Alexa'daki haksız rekabeti ortaya çıkarıyor. 

Sonuç olarak siz yolunuzdan şaşmayın, paylaşımlarınıza, güncelliğinize devam edin. Elbette birgün haklı olan ve hak eden kazanmaya devam edecektir.

Makale başındaki soruya gelecek olursak ''Alexa İçin Güncel Kalmak Önemli Mi?''

Tabiki önemli, elinizden geleni esirgemeyin ve websitelerinizi olabildiğince güncel tutun. En azından haksız gelir elde edenlerin önüne geçerek hakkınızı aramış olursunuz.

Keyifli ve helal kazançlar dilerim

0 Comments


EmoticonEmoticon