Kullandığınız VPN Sizi Gerçekten Koruyor Mu?

Evet arkadaşlar bugün sizlere kullandığınız vpn in sizi gerçekten koruyup korumadığını nasıl anlarsınız onu anlatmaya çalışacağım. Bu sayede sizi afişe eden vpn kullanımını kimseye ihtiyaç duymadan kendi başınıza anlayabilirsiniz ve olası tehlikelerden korunabilirsiniz.


Resim yeniden boyutlandırıldı, orjinalini görmek için tıklayın.

Sizin local adresinizden çıkan trafik ile ulaşmak istediğiniz siteye kadar her şeyi şifrelemesi gerekiyor önce bunu anlayalım.

Bunu yapmak için WIRESHARK programını kullanacağız.

Öncelikle arkadaşlar wireshark programını açıp kullandığımız internet arayüzünü seçiyoruz örnek olarak "Ethernet" olsun.


Daha sonra bir vpn buluyoruz ve bağlanıyoruz.
Bağlantımızın sağlandığını ve IP adresimizin değiştiğinden emin olmak için;

https://www.ip********.net/ VEYA
https://www.whatismyip.com/

adreslerinden kontrol edebilirsiniz. Bunlar benim tavsiyelerim arkadaşlar daha iyisini bulursanız tabi ki yapın burada amaç kontrol etmek sadece. 

Örnek olması için Mozilla Firefox tarayıcısından eklenti olarak "

Connected Over" proxy sağlayıcısını kullandım ve Hollanda' yı seçtim. Kontrol ettiğimizde ise;


Gizledi!

Şimdi yapacağımız şey, proxymiz ve wiresharkımız açık bir şekilde bazı sitelere giriş yapacağız ve programı zorlamak istiyoruz.!

HTTPS protokollü siteler zaten veriyi şifreli olarak iletir. Lakin video izlediğiniz zaman örneğin daha fazla alan gerektirdiği için dolayısıyla bazi vpnler http isteklerini şifreli gönderirken UDP isteklerini şifreli olarak göndermeyebiliyor. Unutmayın arkadaşlar ne olur ya bundan! demeyin.!

Diyelim ki sitelere girdiniz facebook twitter youtubedan video izlediniz haber okudunuz. Sonrasında yapacağınız işlemleri şöyle anlatayım.

Girdiğimiz sitede HTTP protokolü olabilir. HTTP protokolü içeren trafiği görmek istiyoruz diyelim. Yapacağımız şey arama kısmına http yazmak ve çıkan trafikte kendi ip adresimiz var mı yok mu kontrol etmek. Kendi ip adresinizi ise yine üst tarafta verdiğim sitelerden vpn, proxy kullanmadan bakmak yeterli olacaktır.



Kontrol ettik arkadaşlar ve http trafiğinde ip adresimiz gözükmüyor ama daha kontrol edeceğimiz yerler var. HTTP trafiğin üstüne sağ tıklayıp >> "Follow" >> "HTTP Stream"
dersek hangi paket yapımız bulunuyor buna bakabiliriz.

Ya da arkadaşlar;

File >> Export Objects >> HTTP seçerek nesne yapılarını oluşturabiliriz.
Bu sayede bizim nerede ne yaptığımız tam olarak görüntülenebiliyor mu yoksa görüntülenemiyor mu bunu öğrenebiliriz.


Ben kontrol ettiğim de (http) haber sitelerinde tam olarak nereye girdiğim görüntülenebiliyordu yani tam olarak gizlenmemişti. 
O yüzden şöyle bir kontrol yapacağız acaba tüm sitelerde mi bu böyle.


Gördüğünüz gibi arkadaşlar facebook (https) görüntülenemiyor.

Https protokollü bir site zaten belirttiğim gibi veriler şifreli olduğu için proxy nin yapacağı extra bir şey yok. Ama şöyle bir şey var http==host komutunu kullandık ama bir çözüme ulaşmanın birden çok yolu vardır arkadaşlar unutmayın. KONTROLE DEVAM EDİYORUZ.

htpp contains "haberturk" gibi bir aramayla haberturk paketlerini bizim önümüze getirebilir. Bakalım hemen.


Gördüğünüz gibi önümüze paketler çıktı ve arıyoruz kendi ip adresimizi.

Arkadaşlar konuyu da fazla uzatıp sıkılmanızı istemiyorum. Örnek arama seçeneklerini yazayım siz yine kontrolü elden bırakmayın.

dns yazıp dns paketlerini kontrol edebilirsiniz.
ip contains (kendi gerçek ip adresiniz)


Arkadaşlar unutmadan Loglu Logsuz kısmına girmedim. Ama size şöyle söyleyeyim ücretsiz olup log tutmayan vpn yoktur. Ücretli ise şirket tarafından bilgilerinizin saklanması zorunludur. Ama ücretsiz VPN sahipleri sizi hemen ele verebilir veyahut pis işlerini yaparken sizin aranıza kaynamak için ücretsizdir. Elinizden geldiğince vpnlere dikkat edin. Bu şekilde kontrol ettikten sonra emin olursanız kullanın.. Sizi sakladığından emin olun. Bazı vpnler açık içerir ve sizi gizlemez. Emin olun buna ve güvenin bana.

0 Comments


EmoticonEmoticon