Webmaster kimlere denir ?


Webmaster Kime Denir?


Web dünyasında “Webmaster” sözcüğü sık sık tekrarlanmaktadır. Peki, webmaster kime denir? Webmaster, web sitesini geliştiren kişi demektir. Türkçe tam karşılığı internet sitesi uzmanıdır. Webmasterlar, bağımsız ya da bir şirkete bağlı olarak çalışabilmektedir. Ancak bir webmaster hizmeti almak için kurumsal kimliğe sahip şirketlere başvurulması en doğru yöntemdir. Webmasterların, internet teknolojilerinde gerçekleşen tüm yenilikleri takip etmeleri gereklidir. Bu uzmanlar web sitesi ve web uygulamaları geliştirmekte, internet sitesinin çok programlamasını gerçekleştirmektedir. Webmasterların görevi site tasarımı yapmak değildir. Sitenin tasarımı web tasarımcılarının görevidir. Webmasterlar, PHP veya ASP gibi bir programlama dillerini bilmelidir. Bunun yanı sıra MYSQL, MSSQL gibi veritabanlarına da hakim olmalıdır. Kurumsal sitelerde webmaster koordinatördür ve webmasterlık gerçek bir meslektir.

Webmaster WebSitesinin Kurulumunu Yapan Kişiye Denir

“Webmaster”lık, internet teknolojisinin gelişmesi ile ortaya çıkmıştır. Webmaster kime denir sorusunun en doğru cevabı da web sitelerin kurulumunu gerçekleştiren kişi olmaktadır. Webmasterlar profesyonelce hizmet vermektedir. insanlar, webmasterlar aracılığı ile arzu ettikleri şekilde web sayfalarını oluşturabilmektedir. Doğru programla geliştirilen web siteleri hedefe çok daha kolay ulaşmaktadır. Günümüzde online ticaret de gelişmiştir ve hedef kitleyi ulaşabilmek, web sitesinin hatasız çalışmasını sağlayabilmek için webmasterlara ihtiyaç duyulmaktadır. Webmasterlar birkaç programa birden hakim olmalıdır. Programlama dillerinin yanı sıra grafik konusunda da bilgi sahibi olması beklenen webmasterların photoshop ve flash programlarını bilmesi de gereklidir. Ayrıca webmasterdan beklenen SEO sistemi hakkında da bilgi sahibi olmasıdır. Bütün bu program ve sistemlere sahip olan bir webmaster, kusursuz bir web tasarımını ortaya çıkarmaktadır.



Webmaster Web Uzmanıdır

Webmaster kime denir denilerek araştırma yapıldığında, internet sitesi kurulumu için her türlü ihtiyaca cevap verebilecek donanıma sahip bir uzman olduğu sonucu ortaya çıkmaktadır. Master İngilizcede “uzman” demektir. Deneyimli webmasterlardan hizmet alındığında da sorunsuz web siteleri ortaya çıkmaktadır.

0 Comments


EmoticonEmoticon